Ga direct naar de inhoud van de pagina
Afbeelding van Twee jongens Afbeelding van Jongen

Kindcentrum

De Stichting Samenwerkingsscholen Rivierenwijk heeft in opdracht van de gemeente Deventer het Kindcentrum Rivierenwijk gerealiseerd. Het Kindcentrum Rivierenwijk is een belangrijk onderdeel van de wijkvernieuwing en ligt centraal in de wijk. Het Kindcentrum is sinds begin 2015 in gebruik.

Kindlint

Het Kindcentrum Rivierenwijk ligt ten oosten van de kruising Maasstraat/Amstellaan. Dit is direct aan het zogenoemde 'Kindlint'. Het Kindlint is een route die school, kinderopvang, speelplekken met elkaar verbindt. Kinderen kunnen die veilig en zelfstandig volgen.

Centrale plek in de wijk

De school ligt aan het park en aan het veilige kindlint. Het is een centrale plek in de wijk voor alle kinderen tussen 0 en 13 jaar.

Voor kinderen en ouders

Het Kindcentrum is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar en hun ouders. Er zijn 15 klaslokalen, 2 speellokalen en een gymzaal. Verder biedt het onderdak aan een peuterspeelzaal en kinderopvang.

Levendige wijk in ontwikkeling

De Rivierenwijk is een levendige stadswijk in ontwikkeling. Een bijzonder groene wijk met heel veel mogelijkheden. Met het Kindcentrum Rivierenwijk heeft de kwaliteit van de voorzieningen in de wijk een flinke impuls gekregen.