Ga direct naar de inhoud van de pagina

Nieuwsbrieven

Bekijk de nieuwsbrieven die tot nu toe zijn uitgebracht.


‘Rondeel oplevering in 2017’ over Centrale gebied Rivierenwijk

Kom op 4 juli naar de 2e editie van de ‘Rondeel oplevering in 2017’. Het centrale gebied in de Rivierenwijk staat dan op de agenda.

Samen met gemeente Deventer en Rentree organiseert Architectuurcentrum Rondeel deze avond. Zij houdt regelmatig publieksbijeenkomsten in of bij recent opgeleverde bouwprojecten. Opdrachtgevers, ontwerpende architecten, stedenbouwers, uitvoerders en gebruikers geven u graag een kijkje in het proces tot de oplevering van het bouwproject.

Programma

  • 20.00 uur: Openingswoord door Frank van Unen (programmaraadslid Architectuurcentrum Rondeel).
  • 20.05 uur: Jan Jaap Kolkman (wijkwethouder). Jan Jaap Kolkman vertelt over het belang van de herstructureringsopgave in de Rivierenwijk.
  • 20.20 uur: Liesbeth van Asten (directeur-bestuurder Rentree). Liesbeth van Asten vertelt hoe de oorspronkelijk zeer ambitieuze plannen vanaf 2010 zijn omgezet naar gefaseerde en overzichtelijke ingrepen.
  • 20.40 uur: Rob Smetsers (stedenbouwkundige, gemeente Deventer). Rob Smetsers vertelt over de achtergronden van het stedenbouwkundig plan ‘De Nieuwe Stroming’ en de realisatie daarvan.
  • 21.00 uur: Rondwandeling door de wijk onder leiding van enkele gidsen.
  • 21.30 uur: Afsluiting met een hapje en drankje.

De avond vindt plaats in Huis van de Wijk, Spuipad 1. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Centrale gebied

Na vernieuwing van de Amstellaan ontstonden er nieuwe wijkverbindingen tussen het westelijke en het oostelijke deel in de Rivierenwijk. Daarna volgde de grootste sloop- / nieuwbouwopgave in de Rivierenwijk. In het centrale gebied is in een periode van 5 jaar een nieuw woongebied ontwikkeld in samenspraak met de bewoners in de wijk, gemeente Deventer en Rentree.